|
|
|
|
blog
  IKSA. . . . čas je za spremembe, za konkretne spremembe
               

21.12.2012 - konec sveta, čas za demonstracije ali čas za širjenje lepega ?

Za dan 21.12.2012 so Maji napovedali konec sveta. Hkrati so v Sloveniji napovedane demonstracije . . . Ob vsem skupaj bi strnila nekaj misli v zvezi s situacijo v Sloveniji in svetu ter ob tem prihajajočim dnevom 21.12.2012, ki ga spremlja toliko dogodkov, ob tem pa še napovedi in prerokb.  

Na situacijo v Sloveniji in svetu lahko gledamo črno, slabo, negativno, a to je naš pogled, če takega izberemo. Lahko se upiramo, iščemo krivca v politikih, tajkunih, stricih iz ozadja, denarju, sistemu . . .  A to nas ne bo pripeljalo do neke nove, drugačne, dolgoročne rešitve. Morda bo še okrepilo tisto čemur nasprotujemo in nam s tem vzelo še več energije.

Lahko pa v tem prepoznamo točko, ki je širšo množico pripeljala do spoznanja, da tako ne gre več. Ne gre več, a rešitev ni v uničevanju, uporu, zatiranju drugih, kajti to je isti način, ki nas je pripeljal do te točke.  Rešitev in konstruktivna pot naprej je v iskanju pozitivnega, dobrega in ter v sprejemanju in spreminjanju SEBE. V tem je tudi naša največja MOČ, moč vsakega posameznika.

Vsak lahko največje spremembe naredi pri sebi, svojih pogledih in odzivih na situacije ter skozi to vpliva tudi in spodbudi tudi spremembe pri ostalih. A ponavadi svojih "črnih lis" ne vidimo, nočemo videti, veliko lažje je to videti v zunanjem svetu.  Zunanji svet je le refleksija - odsev  tega, kar se v nas dogaja. Včasih se sicer kar neverjetno to zdi, in sliši, a prav mi sami si ustvarjamo to, kar doživljamo.

Veliko tega ustvarjamo kolektivno, ker kolektivno zelo podobno gledamo (drug od drugega se nezavedno "nalezemo" določenega pogleda), razmišljamo, imamo podobne vzorce, ki so nam vsem "samoumevni", "domači".

A ko prepoznamo, kam so nas vzorci pripeljali, imamo priložnost  za spremembo, za preobrat. Največjo spremembo bomo dosegli, če se bo vsak vase zazrl in pogledal, kaj lahko stori, kako lahko prispeva k prijetnejšemu svetu, k takšnemu, kot si ga želi.

Opravljanja, nerganja, kritiziranja in težnje po uničenju, maščevanju, zatiranju drugih, jačajo  negativen pogled in jemljejo energijo tistemu, ki to širi in vsem okoli. Kar nam daje energijo in spodbuja naše dobro počutje, radost in življenje, je naše osredotočanje in iskanje dobrega, spodbujanje dobrega.

Ko se bomo masovno osredotočili na konstruktivno, na širjenje dobrega  in skupaj posegli po drugačnih, manj utečenih, kreativnih poteh življenja, bomo lahko s tem za seboj potegnili in v drugo smer premaknili tudi "zunanje okoliščine" . S tem bomo dosegli pravo zmago, tako, pri kateri smo lahko vsi zmagovalci in ni poražencev.  

 

Komentarje, in misli sprejemam na info@iksa.si

Eva Ferjan, 18.12.2012

 

 


Prišli smo do spoznanja, da tako ne gre več naprej.

Željni smo življenja, pravega življenja.

Pot življenja ni v zatiranju in iskanju "zunanjega zla" temveč v iskanju, spodbujanju in širjenju dobrega med nami. 

 
|
|
|
|
|
© by IKSA | tel: 040 917 000 | mail: info@iksa.si